torsdag 11. desember 2008

Fjordland- smaken som tilsvarer koketiden (liten)

Dette bildet er tatt før middagen ble spist!

Siden ingeborg allerede har skaffet seg en alternativ middag- mr.Lee, tenkte jeg at det burde jeg også. Da slipper jeg alene å leve på halvtørre brødskiver med ost, eller nugatti.

Jeg var på vei hjem fra skolen og gikk og grublet på ordtak vi kunne bruke i et filmprosjekt på skolen, da jeg kom på Fjordlands slagord- så godt, så enkelt. Det var som en åpenbaring da det første jeg så på Meny var tilbud på Fjordlands Kalkun bryst. Det var ingen tvil, Fjordland måtte prøves ut. Selv om jeg ikke hadde særlig annet å gjøre den dagen;)
Så med Fjordland i veska gikk jeg målrettet mot komfyren i leiligheten. Forventningsfull ventet jeg på at kalkunbrystet mitt skulle bli ferdigvarmet. Klokka tikket å tikket mens plastikposene fløyt runft i gryta, og magen rumlet som en mage gjør uten å ha spist noe på skolen. Klokka ringte heldigvis til slutt. Fjordland har neimen ikke vært gjerrige med sausen , det var sikkert nok til å fylle et helt badekar! Også rødkålen skulle være en sikker sultstopper. Den overfylte tallerkenen ble balansert bort til bordet, hvor bestikket ventet på å dele den første poteta. Noe som skulle bli min første skuffelse.
Du har nok helt sikkert spist en sånn potet som er helt gul, og ganske seig. Faktisk så seig at den ikke vil trekke inn noe av sausen. Veldig typisk har de ligget å godgjort seg et par dager i kjøleskapet. For akuratt sånn var de 5 bittesmå, runde potetene mine. Nesten litt svette var de, slik som glinsende plastikpoteter kan være. Heldigvis var sausen god, siden verken kalkunbrystet eller rødkålen hadde noen særlig smak. Salting og kryddring har Fjordland tydeligvis overlatt til den enkelte. Jeg lurer på hvordan dette måltidet hadde smakt hadde jeg ikke vært skrubb sulten, for det gikk jo absolutt ned etter et par runder med alvorlig salting. Jeg drakk til og med opp sausen som ble igjen.
Nei, jeg må nok bare forsette letingen. For Fjordland selv kan nok ikke skryte av noe annet enn det store utvalget spør du meg. En slik middag må lages fra bunnen!

Ingen kommentarer: